Facebooklinkedinyoutube

Nolte Opslag Systemen, de toonaangevende producent van entresolvloeren

In de architectuur is een entresolvloer een zelfdragende constructie die geplaatst wordt tussen bijvoorbeeld twee etagevloeren, en die veel wordt toegepast in een hoge ruimte voor het creëren van extra of aanvullend vloeroppervlak. Vaak bestrijkt deze entresolvloer niet het gehele vloeroppervlak van een gebouw.

Nolte ontwerpt, produceert, levert en monteert entresolvloeren in Nederland. Wij leveren door heel Europa en zo kan het dus voorkomen dat u een vloer van ons in alle uithoeken van Europa tegenkomt. Of het nu in Zuid-Spanje, Litouwen of Roemenië is, Nolte wordt overal gevraagd. Uiteraard zijn wij dicht bij huis, in Nederland, België en Duitsland, ook sterk aanwezig. Wij produceren juist hier in Nederland om het vakmanschap.

Dankzij een zeer uitgebreide R&D (Research & Development) afdeling (op deze afdeling wordt ook het onderzoek gedaan om de constructies van Nolte steeds beter te laten worden en ook om met andere zaken te experimenteren zoals andere materialen), waarbij afgevaardigden van de afdeling deel uit maken van verschillende Europese normen commissies.

Op regelmatige basis komt de ‘denktank entresolvloeren’ bij elkaar. Deze denktank bestaat uit internationale specialisten. Immers, de entresolvloeren van Nolte, gaan ver over de grens en zijn in heel Europa te vinden. En ondanks één Europa gelden er in de diverse landen soms verschillende uitgangspunten. Zo moet er bijvoorbeeld al in Duitsland gerekend moeten worden met een materiaal-veiligheids-factor van 1,1. Eenvoudig gezegd zit er in exact dezelfde entresolvloer voor Duitsland 10% meer staal in dan in Nederland.

Door deze specialisten kan men werkelijk leidend zijn in de ontwikkeling en productie van entresolvloeren. Alleen daarom kiezen veel bedrijven voor Nolte.

Men vertrouwd Nolte op de knowhow en het vakmanschap. Dit leidt vervolgens weer tot duurzame relaties, waar bij de partners in de verschillen projecten, zoals architecten, bouw begeleidingsbedrijven, bouw management bedrijven en logistieke specialisten keer op keer kiezen voor Nolte.

De zelfdragende constructie bestaat op dit moment nog uit staal. Er wordt al geëxperimenteerd met kunststof, versterkte papiervezels en andere materialen. Het vloeroppervlak zelf kan vervolgens uit hout, staal of kunststof bestaan. Nolte produceert haar producten op klantenorder en hiermee zijn alle entresolvloeren klant-specifiek.

Nolte heeft een up to date gecertificeerd productieproces. De certificering wordt regelmatig door de TüV uitgevoerd.

Geschiedenis Nolte

Nolte is in de vorige eeuw gestart als klein handelshuis (verkoopkantoor). In eerste instantie als eenmanszaak. Snel hierna werd al de eerste medewerker in dienst genomen (en deze is nog steeds voor Nolte Opslagsystemen werkzaam) en werd er als montagebedrijf stellingen, magazijninrichtingen, entresols en rollerbanen gemonteerd.

Snel hierna werden ook allerlei magazijninrichtingen verkocht. Het magazijn assortiment werd in der loop der jaren sterk uitgebreid. In eerste instantie werden er palletstellingen, legbordstellingen, grootvakstellingen en draagarmstellingen verkocht. Kort hierna werden er ook inrijstellingen, doorrolstellingen en bandenstellingen aan het magazijn assortiment toegevoegd. Ook verkocht Nolte op een gegeven moment confectiestellingen en speciale stellingen.

Verder werden er ook allerlei interne klein transport middelen aan het assortiment toegevoegd zoals steekwagens, magazijnwagens, opklapbare wagens en platformwagens. Hierna volgde de werkplaatsinrichting, denk hierbij aan verschillende werkplaatsartikelen, gereedschap wagens, maar ook werkbanken en paktafels.

Doordat klanten ook graag wilden dat Nolte de bijbehorende kasten ging leveren, werd dit aan het magazijn assortiment toegevoegd. De afsluitbare kasten, vakkenkasten  en bakkenkasten werden ook over de grens afgezet. Hierna volgden de brandkasten en kluizen, lockers, zadelkasten en garderobekasten.

Entresolvloeren werden in het verleden eerst bijgekocht. Later werden de diverse onderdelen bij verschillende leveranciers betrokken en op deze wijze werden de vloeren samen gesteld. Hierdoor kwamen direct beperkingen naar boven.

Wet- en regelgeving veranderd. En wet- en regelgeving loopt natuurlijk altijd achter de technische mogelijkheden. En hoe houd je dan nog alle wet- en regelgeving van alle EU landen bij? Duidelijk was dat je dit niet bij de verschillende leveranciers kon neerleggen. Immers de remmen van een niet al te snelle auto zijn weliswaar voorzien van CE, maar om exact dezelfde remmen op een sportwagen te monteren is niet slim. De remmen zijn nog steeds voorzien van een CE merk, maar voldoen deze remmen dan nog? Dit moet je dus niet willen uitbesteden, maar zelf berekenen.

Berekenen van staalconstructies

Constructies berekenen is een vak! Een vak wat niet eenvoudig is. Daarom heeft Nolte besloten om de entresolvloeren zelf te gaan ontwerpen, construeren, berekenen en te produceren. Hiervoor is onder andere enorm geïnvesteerd in de R&D (Research & Development) afdeling. Zo werkt Nolte met Tekla Structures. Tekla Structures is de meest geavanceerde 3D BIM (Building Information Modelling) Software op dit moment op de markt. BIM staat voor het Nederlandse woord Bouw Informatie Model. Het levert niet alleen accurate en meest gedetailleerde en datarijke 3D omgevingen; deze software kan juist ook gedeeld worden, waardoor er geen overdrachtsfouten meer voorkomen. BIM is de oplossing die het mogelijk maakt dat alle relevante informatie gedurende het hele proces op een plek digitaal wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn kunnen bij deze informatie en werken dus met een en dezelfde informatie. Zo ziet men van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan altijd actueel. Niet alleen voor de partijen die werken met BIM is het ideaal, ook voor de opdrachtgever en/of eindgebruiker is BIM handig. Het geeft de mogelijkheid om in 3D door het gebouw te lopen.

Een extra groot voordeel is dat bij grote bouwprojecten het „BIMMEN” in een vroeg stadium inzicht geeft in de kritische punten van het ontwerp. Loopt de rollerbaan niet dwars door een kolom of is het deel, wat extra verzwaard moet worden of trillingsarm ook op de juiste plek geprojecteerd? Hiermee wordt bijgedragen aan het beheersen van het ontwerp waardoor kostenverhogende onderdelen vroegtijdig onderkend worden. De opdrachtgever komt dus niet voor verrassingen te staan.

Scala aan mogelijkheden

Niet alleen op basis van koudgewalste profielen maakt Nolte entresolvloeren. Ook op basis van warmgewalste profielen (om veel hogere draagvermogens en overspanningen te realiseren) realiseert Nolte entresolvloeren. Nolte produceert ook combinaties van koudgewalste en warmgewalste profielen. Dit vergt een groot vakmanschap en inzicht in de diverse staalsoorten en ook het verbinden van deze verschillende soorten. Nolte heeft hiervoor een groot aantal ingenieurs die deze combinaties en berekeningen moeiteloos kunnen uitvoeren. Vaak wordt Nolte dan ook gevraagd om constructieberekeningen te maken.

Nolte produceert ook zijn kolommen zelf. De kolommen zijn de onderdelen waar de gehele entresolvloer op rust. kortgezegd is het te vergelijken met een tafel. De kolommen zijn de ‘tafelpoten’. Bij entresolvloeren komen er veel verschillende belastingen op de kolommen, denk aan puntbelastingen/verdeelde belastingen. En daarom produceert Nolte deze kolommen zelf.

Lassen

Lassen is een specialisme! Doordat Nolte zelf gecertificeerd is, weet u dat u de juiste entresolvloer koopt. Veiligheid van een entresolvloer kan van levensbelang zijn. Immers, mensen lopen eronder of erboven. Dan zijn juist de lassen van de kolommen van levensbelang. Lassen lijkt zo eenvoudig, maar lassen is een vak! En de Nolte lassers beheersen dat vak als geen ander. Alle lassers worden regelmatig bijgeschoold en ook de lascoördinator is in dienst van Nolte Opslag Systemen. Nolte neemt geen genoegen met halve maatregelen.

Trappen en bordessen maakt Nolte ook zelf. Deze worden door de R&D afdeling projectgebonden ontworpen en wordt door de Nolte lassers met veel zorg en aandacht geproduceerd en gelast. Nolte gebruikt allerlei soorten traptreden. Van staal, RVS, aluminium, traanplaat in allerlei vormen en uitvoeringen, tot aan 101 verschillende soorten houten traptreden. Soms worden er ook traptreden met kunststofbekleding gevraagd. Uiteraard kan de bijpassende handrail in hetzelfde materiaal geleverd worden.

Trapprojecten waarbij glas en natuursteen uitvoeringen worden gevraagd, worden door Nolte niet uitgevoerd.

Vloerafwerking

De Nolte spaanplaten worden in verschillende uitvoeringen speciaal voor Nolte gemaakt. Voor gewone omstandigheden heeft Nolte de U7 spaanplaat. Een spaanplaat met bijzonder hoge eigenschappen en zeker niet te vergelijken met een P6 plaat en al helemaal niet met een P4 plaat. De eigenschappen van de Nolte U7 plaat kunt u bij Nolte Opslag Systemen opvragen. U zult verrast zijn over de technische eigenschappen.

Nolte heeft daarnaast ook voor vochtige omgevingen de P5 en P7 spanplaat. Deze kunnen in vochtige omgevingen uitstekend gebruikt worden. Vaak dan ook in combinatie met een anti slip laag zodat men niet uitglijd.

De stalen roosters worden voor de Nolte projecten op maat gemaakt. Nolte gebruikt hiervoor diverse verschillende vloerafwerkingen.

Verlichting

Steeds vaker krijgt Nolte ook gelijk de vraag of bij de montage van de entresolvoer de verlichting mee genomen kan worden. Immers, de monteurs zijn dan al bezig om de profielen te plaatsen en kan er in combinatie gelijk de verlichting er door gestoken worden. Doordat de Nolte profielen hiervoor specifiek gemaakt zijn kan er fors bespaard worden op de plaatsing van de verlichting.

Self Storage

Sinds 2004 levert Nolte ook Self-Storage inrichtingen. De huidige eigenaar van Nolte, Manuel Villena, heeft in 2004 als een van de eerste Self-Storage Inrichting bij Nolte gekocht. Tevens heeft hij toen ook entresolvloeren gekocht voor diverse Duitse Self-Storage projecten als toenmalige mede-eigenaar van Lagerbox. Lagerbox is een van de leidende Self-Storage bedrijven met binnenkort meer dan 20 vestigingen en meer dan 20.000 verhuurbare ruimtes.

Inmiddels heeft Nolte meer dan 100 projecten gerealiseerd in binnen- en buitenland. Roldeuren, kanteldeuren, gewone deuren, wanden, toegangscontrole, sloten; alles levert Nolte sleutel klaar (turnkey).

Alle door Nolte geleverde producten worden geleverd met fabrieksgarantie. Ook zijn er terugkoopgaranties mogelijk. Nolte gaat ver om aan alle wensen van de klant te voldeon, Nolte is leidend en wil leidend blijven!

Toekomst Nolte Opslag Systemen

Sinds Nolte in 2015 in handen is van Manuel Villena, ontwikkeld het bedrijf zich tot een toonaangevende internationale producent van entresolvloeren. Er worden nu aan bijna 20 landen in Europa entresolvloeren geleverd. In een korte tijd is Nolte sterk gegroeid. Er wordt fors geïnvesteerd in de kennis en kunde van de medewerkers. Bijna de helft van alle medewerkers volgt een op dit moment een opleiding. Omdat Nolte zo sterk groeit zijn er voortdurend nieuwe vacatures.

Manuel Villena                                   Een groot gedeelte van ‘het team’ Nolte
Manuel-Villena                 teamfoto-nolteopslagsystemen

Nolte Opslag Systemen wilt u graag adviseren. Ook bij entresolvloeren met brandveiligheidsaspecten bent u bij Nolte aan het juiste adres.

Maak kennis met Nolte. Bent u klaar voor de toekomst?

Ruimte nodig? Onze specialiteit!