Facebooklinkedinyoutube

Nolte Opslag Systemen neemt zijn verantwoordelijkheid voor de effecten van bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering. We maken bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is verankerd in onze bedrijfsprocessen. Wij maken de afweging tussen stakeholderbelangen, betrokken personen, bedrijven en organisaties. Uiteraard wordt tenminste voldaan aan de Nederlandse milieuwetgeving.

Duurzame ontwikkeling (R&D)

Het beleid van Nolte is gericht zijn op duurzame ontwikkeling. Daarom experimenteert Nolte nu al met verschillende materialen om entresolvloeren te maken. Tegenwoordig is een entresolvoer gemaakt uit staal en hout of stalen roostersNolte is aan het nadenken om ook (recyclebare) materialen toe te passen in haar entresolvloeren. Sowieso zijn de Nolte entresolvloeren zo ontwikkeld dat deze eenvoudig gedemonteerd kunnen worden en elders weer volledig kunnen worden opgebouwd. Met een betonnen tussenvloer of betonnen systeemvloer kan dit niet bereikt worden. daarom zijn de Nolte entresolvloeren alleen al op dat gebied vele malen milieuvriendelijker. De gedachte hierachter is vooral dat huidige (economische) groei geen negatieve invloed mag hebben op toekomstige generaties. Daarom is het goed om op verschillende terreinen rekening te houden met het milieu. Doordat Nolte een internationaal georiënteerd bedrijf is, wordt er bij Nolte niet alleen maar rekening gehouden met de Nederlandse milieuwetgeving. Ook de Europese voorschriften en de eventuele van toepassing zijnde nationale milieuwetgevingen worden gerespecteerd.

Duurzaam en milieuvriendelijk poedercoaten

Ook in de diverse productietoepassingen wordt daar waar mogelijk volledig rekening gehouden met het milieu. Daarom heeft Nolte bijvoorbeeld gekozen om haar producten te poedercoaten. Er komen namelijk geen oplosmiddelen vrij. Dit komt doordat de lak uit een vaste stof bestaat en er geen chemische additieven nodig zijn om deze aan het product te laten hechten. Ook kan de lak die niet aan het product hecht hergebruikt worden, omdat het overtollige poeder nogmaals op een product gespoten kan worden. Deze twee eigenschappen maken het poedercoatproces milieuvriendelijk. Poederverf bevat geen oplos- en/of verdunningsmiddel en is volledig vrij van zware metalen zoals loodchromaat. Er worden hiervoor vervangers ingezet om het milieu maximaal te ontzien. Dankzij een even eenvoudig als uniek terug-win-systeem gaat – tijdens het coaten – zeer weinig poeder verloren. Er wordt dus met een bijzonder hoog rendement gepoedercoat. Moeder Natuur is ermee gebaat. Duurzaamheid is daarom dan ook geen loze belofte. Het is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering.

Duurzaam bosbeheer

Nolte Opslag Systemen engageert zich actief voor een duurzaam bosbeheer. Daarom zijn de vloerplaten die voor de entresolvloeren gebruikt worden op aanvraag verkrijgbaar met FSC®-labels. Iedere plaat wordt geproduceerd en geleverd volgens Europese normen.

Energiebesparende Nolte Entresolvloer

Nolte Opslag Systemen heeft een entresolvloere ontwikkeld met speciale hexagonale gaten in de staalprofielen, waardoor er direct de verlichting doorheen gestoken kan worden. Grote voordeel hiervan is dat er minder verlichting nodig is, omdat er gebruik wordt gemaakt van de weerkaatsing van het licht. Daarom levert Nolte ook standaard haar vloerplaten met een witte onderlaag zonder extra kosten. Tevens zit in deze balken standaard een kabelgoot geïntegreerd. Hiermee hoeven geen extra goten of buizen geïnstalleerd worden. Minder materiaal, dus beter voor het milieu.

BREEAM

BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. BREEAM-NL is afgeleid van het internationale BREEAM en wordt beheerd en ontwikkeld door de Dutch Green Building Council

Wat is BREEAM-NL?

BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. De methode omvat vier verschillende keurmerken. Voor de toepassing van de Nolte entresolvloeren zijn alleen de eerste 2 van belang. Allereerst BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie. Dit keurmerk is sinds september 2009 operationeel. Het wordt gebruikt om de duurzaamheidprestatie te bepalen van nieuwe gebouwen. Het tweede keurmerk is BREEAM-NL In-Use. Dit beoordeelt bestaande gebouwen op drie niveaus: Gebouw, Beheer en Gebruik. Dit is in de zomer van 2011 operationeel geworden. Ook is er ook nog de ‘Bespoke’ mogelijkheid. Gebouwen die niet in een van de categorieën vallen, kunnen met een maatwerktraject worden beoordeeld: BREEAM-NL ‘Bespoke’.

Waar komt BREEAM vandaan?

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en werd oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE) {link}, een Engelse onderzoeksinstantie enigszins vergelijkbaar met het Nederlandse TNO. De Dutch Green Building Council heeft met hulp van marktpartijen deze richtlijn geschikt gemaakt voor de Nederlandse markt. Daarom is ook NL toegevoegd aan het keurmerk. Daarmee is de Dutch Green Building Council een National Scheme Operator . Naast Nederland hebben ook Noorwegen, Spanje, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden en Oostenrijk het BREEAM keurmerk geschikt gemaakt voor de eigen wet- en regelgeving.  Meer informatie vind u onder https://www.breeam.nl/over-breeam

BREEAM en Nolte

Nolte kan u helpen om in ieder geval de entresolvloer “BREAAM-proof” te maken. Een keurmerk geeft een waarborg voor een werkelijk duurzaam gebouw en biedt tevens subsidiabele voordelen. BREEAM is wereldwijd het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk. Wel vergen dergelijke projecten extra inspanning als deze worden gecertificeerd met de duurzaamheidssystematiek BREEAM-NL. Er worden immers aanvullende eisen gesteld aan de entresolvloer.