Facebooklinkedinyoutube

Entresolvloer: Meer ruimte zonder verbouwing of verhuizing

 Entresolvloeren: er zijn verschillende benamingen voor de entresolvloer. Tussenvloer, een extra etagevloer of een extra verdiepingsvloer wordt het ook genoemd. In magazijnen wordt het vaak als een magazijnvloer of bordesvloer aangeduid. Internationaal is het woord mezzanine veel gebruikt of mezzanine floor. Ook in het Nederlands wordt het woord mezzanine gebruikt. Ook wordt de benaming systeemvloer wel eens gebruikt. Vroeger werd hier met een betonnen vloer bedoeld die volgens een bepaald systeem gelegd werd. Er werden dan vaak standaardonderdelen gebruikt  zoals betonbalken. De stijve delen van de systeemvloer zorgen voor de noodzakelijke wapening. Met wapening wordt dan juist de  versterking van het beton met bedoeld met bijvoorbeeld stalen balken of stalen vlechtwerk. Het staal in de wapening is dan juist bedoeld om de trekspanningen en schuifspanningen op te vangen, want het beton kan dat niet. Systeemvloeren worden ook van in ICT omgevingen toegepast. De systeemvloeren zijn van oorsprong bedoeld geweest om kabels en leidingen aan het zicht te onttrekken en een gemakkelijk beloopbaar oppervlak te behouden.

Definitie Entresolvloer
In de architectuur is een entresolvloer een zelfdragende constructie die geplaatst wordt tussen bijvoorbeeld twee etagevloeren, en die veel wordt toegepast in een hoge ruimte voor het creëren van extra of aanvullend vloeroppervlak. Vaak bestrijkt deze entresolvloer niet het gehele vloeroppervlak van een gebouw. Uiteraard komt dat ook voor dat het wordt opgesloten door 4 muren / wanden. In de entresolvloer zelf dan, wordt er een trap aan toegevoegd om de extra etage te kunnen bereiken.

Nolte Opslag Systemen
Nolte ontwerpt, produceert, levert en monteert entresolvloeren in Nederland. Wij leveren door heel Europa en zo kan het dus voorkomen dat u een vloer van ons in alle uithoeken van Europa tegenkomt. Of het nu in Zuid-Spanje, Litouwen of Roemenië is, Nolte wordt overal gevraagd. Uiteraard zijn wij dicht bij huis, in Nederland, België en Duitsland, ook sterk aanwezig. Wij produceren juist in Nederland om het vakmanschap.

Een entresolvloer is de gemakkelijkste manier om inpandig extra of meer ruimte te creëren. Betaalbare extra vierkante meters, zonder een grote verbouwing of verhuizing.
U kunt de tussenvloer  eenvoudig demonteren of uitbreiden; dit verandert niets aan de kracht van het Nolte systeem. Andere namen voor een entresolvloeren zijn etagevloer, mezzanine, tussenvloer, verdiepingsvloer, magazijnvloer of bordes. Nolte levert entresolvloeren in elke afmeting, vorm en kleur, want Nolte maakt elke vloer conform uw specificaties. Uw specificaties zijn leidend, waardoor u geen concessies hoeft te doen aan afmetingen, vormen, kleuren, gewichten of belastingen. U bepaalt hoe uw entresolvloer eruit komt te zien.

Entresolvloer als bouwpakket
Nolte kan de entresolvloer ook als bouwpakket leveren. De Nolte entresolvloeren zijn te vergelijken met Meccano, het constructie speelgoed. Er zit dan ook een duidelijke montagehandleiding bij om de tussenvloer te kunnen opbouwen. Indien gewenst komt Nolte de extra etagevloer opbouwen. In dit geval verzorgen wij het transport en de montage.

Energiebesparende Nolte Entresolvloer
De entresolvloeren van Nolte Opslag Systemen is een flexibel systeem. Het draagvermogen kan oplopen tot 3.500 kg per m2. Er zijn overspanningen mogelijk tot wel 12 meter. De unieke koudgewalste profielen bieden vele technische mogelijkheden:

  • HEXA gaten voor doorvoer verlichting/sprinklers, zonder hoogteverlies
  • Tot 43% minder verlichting nodig door gebruik van het weerkaatste licht
  • Tot 11% kostenbesparing door gebruik van uw constructie als kabelgoot
  • Tot 17% besparing op uw schadepost door bescherming van verlichting en  sprinklers

Doordat Nolte veel verschillende profielen in haar assortiment heeft, kan Nolte vrijwel voor elke toepassing de juiste entresolvloer ontwerpen. Niet alleen koudgewalste profielen met een hexagonaal gatenpatroon heeft Nolte Opslag Systemen in haar assortiment. Ook andere gatenpatronen behoren tot de mogelijkheden en dichte koudgewalste profielen. De dichte profielen hebben het voordeel dat deze goedkoper zijn (het uitstansen van de gaten wordt immers niet gedaan) en dat ze in de regel een paar procent sterker zijn. Grote vloerbelastingen en grote overspanningen kunnen niet met koudgewalste profielen behaald worden. Daarom heeft Nolte Opslag Systemen ook warmgewalste profielen in haar assortiment. Echte entresolvloeren producenten hebben immers een oplossing voor u!

Geschikt voor iedere branche
Onze entresolvloeren zijn toe te passen in iedere branche en sector. Wij passen de specifieke functionaliteit van uw tussenvloer aan met technische en gebruiksaccessoires.  U vindt onze entresolvloeren terug in allerlei industriële omgevingen, zoals magazijnen, distributiecenter, opslag loodsen en productie omgevingen. In uw dagelijks leven bent u waarschijnlijk ook al over een Nolte tussenvloer gelopen of dat u over een Nolte trap bent gelopen. Onze vloeren en trappen komt u namelijk ook tegen in sportscholen, fitnesscenters, kantoren, winkels en Selfstorage locaties.

Nolte: voor iedere branche de juiste entresolvloer!

Wij denken met u mee
Wij leveren maatwerk! Want elke situatie is anders.

U zit dus helemaal niet vast aan standaardoplossingen. Wij komen daarom samen met u altijd tot een oplossing die past bij uw situatie en budget.

Alle kleuren van de regenboog
Wilt u een entresolvloer die past bij uw huisstijl? Wij leveren uiteraard in alle RAL kleuren. Ook metallic kleuren of mat kleuren. Wenst u verschillende kleuren in uw vloer, ook dat kan Nolte Opslag Systemen voor uw regelen. Laat u door ons adviseren. Meer plezier met uw ruimte beleven? Neem contact op via het contactformulier of bel 0229- 304040.

afbeeldingswiss4

Nolte denkt met u mee
Wij leveren maatwerk! Want elke situatie is anders. Wees dus  niet tevreden met een zogenaamde standaardvloer. U zit dus helemaal niet vast aan standaardoplossingen. Wij komen daarom samen met u altijd tot een oplossing die past bij uw situatie en budget.Want de Nolte entresolvloer is modulair en uit te breiden naar uw behoefte en financiële draagkracht. Daarom bepaalt u zelf de prijs voor uw tussenvloer en is uw investering bij Nolte geen weggegooid geld.

Entresolvloer nodig? Nolte! Maakt het.

 

Foto’s: Project voor de Fa. Swisslog (http://swisslog.com/en); geleverd in 2016 entresolvloer geïntegreerd met transportbanen en industriële robot

afbeeldingswiss3 afbeeldingpagina

 

 

Contact opnemen